Fitball Velem

Prevenció, mozgás, egészség

Ilyen POZITÍV HATÁSOK érnek, ha nagylabdán ülsz

2016. június 13. 21:40 - labdastorna

Az elsős lányom iskolájába az alsó tagozaton minden osztály kapott egy-két nagylabdát, hogy tapasztalatot szerezzenek a tanító nénik, milyenek a gyerkőcök reakciói, hogyan és mire tudják alkalmazni a labdát különböző órákon? Sikerül-e eredményt elérni a nem éppen példát mutató vagy csak folyton izgő-mozgó gyereknél?

Kicsit kutattam és rábukkantam egy írásra.

Egy Pennsylvaniai kis városban West Chesterben, 5. osztályosokat tanító hölgy ugyanígy szerette volna kipróbálni, milyen hatással van a gyerekekre, az órákra, ha a gyerekek nem székeken, hanem számukra megfelelő méretű lasztikon ülnek. Csupa pozitív tapasztalatokat osztott meg írásában, mint pl.:

- jobban tudnak a gyerekek koncentrálni ( a diákok..is..., hamar elkezdenek mocorogni ülés                                                  közben. Ezt a labda nagyon jól kompenzálja, ugyanis egy labdán ülő                                                  folyamatos mozgásban van a labda instabilitása miatt.Tökéletes Core                                                tréning)

- fáradtságuk egyre jobban tolódik

- fizikai aktivitásuk nő ( szünetekben rugóznak a lasztin és a tesi órákon is bevetik a                                                            "csodafegyvert")

és természetesen az aktivitás növekedésével együtt

- a tanulás eredményessége is megnő.

Én azért még hozzáteszem, hogy a gyerekek is szeretik kihasználni a laszti rugalmasságát, folyamatosan rugóznak rajta. Ez óriási ELŐNY a székekkel szemben, ugyanis a rugózás során a csigolyák masszírozó hatása sokszorosára javítja a porckorongok keringését. Segítségével nagyban csökkenthető a gerincsérv és a csontritkulás kialakulásának kockázata.

Visszatérve... a tanárnő és osztály kipróbálta a nagy labdákat ülőbútorként az iskolában és azóta 3. éve használják. 

Egy próbát mindenképp megér. Nem?

Ez lesz az oktatás jövője. ;-)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tornazzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr28807182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása